INFO

ENNEN PELIN ALKUA

Kaikki huoneemme ovat pelattavissa englanniksi - ilmoitathan kuitenkin etukäteen, jos haluatte vaihtaa pelin englanniksi! Saapukaa viimeistään 10 minuuttia ennen pelin alkua. Jos myöhästytte varaamastanne ajasta, joudumme lyhentämään sen peliajastanne. Mikäli joudutte peruuttamaan varauksenne, tehkää se vähintään 48 tuntia ennen varattua aikaa soittamalla tai lähettämällä meille sähköpostia. Alle 24 tuntia ennen peliä tehdyistä peruutuksista perimme 50 euroa.  Saapumatta jättämisestä perimme täyden pelihinnan.

Hyvinkää – sveitsi@wayout.fi – 0400 997314
Jyväskylä – info@wayout.fi – 0400 188663
Tampere – tampere@wayout.fi – 0400 235694

Himos – himos@wayout.fi – 0400 188663

PELIN AIKANA

Ette tarvitse fyysistä voimaa tai ponnisteluja pelin aikana. Kaikki tehtävät ja arvoitukset ratkeavat loogisen päättelykyvyn, tiimityöskentelyn ja luovuuden avulla. Peli etenee lähes lineaarisesti, eli seuraava vihje johtaa aina seuraavaan tehtävään. Ei kuitenkaan pidä unohtaa kerätä palapelin kaikkia paloja. Mikäli pelin aikana aivot jumittuvat, voitte pyytää vihjeitä päästäksenne eteenpäin.

Huoneesta pääsee ulos milloin tahansa pyytämällä henkilökuntaa avaamaan oven.

USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ

TARVITSEEKO ENNEN PELIÄ VALMISTAUTUA?

Voit lukea ylläolevat ohjeet ja virittää aistisi! Kerromme kaiken tarpeellisen vielä ennen pelin alkua. Mukaan et tarvitse kuin hyvän mielen ja tarvittaessa lukulasit. Päälläsi voi olla niin puku kuin verkkaritkin. HUOM! Useimmissa huoneissamme pelataan ilman ulkokenkiä, eli jos haluat, voit ottaa mukaasi sisäkengät.

MINKÄ IKÄISILLE PELI SOVELTUU?

Suosittelemme peliä yläasteikäisille ja sitä vanhemmille. Nuorempien pelaajien on mahdollista osallistua vanhempien seurassa. Huomaa, että osa huoneistamme on K-18. Lisätietoa löydät Huoneet-sivuilta.

MITÄ TAPAHTUU, KUN AIKA LOPPUU?

Seinät alkavat hitaasti painua yhteen, oven raosta pihisee tappavaa myrkkykaasua ja elämän viimeiset hetket ovat käsillä. (Oikeasti tulemme tunnin jälkeen avaamaan oven ja päästämme teidät ulos. Huoneessa ei ole mitään pelottavaa ja seuraamme peliä koko ajan kameroiden avulla.)

MITEN VOI MUUTTAA VARAUKSEN PELAAJAMÄÄRÄÄ?

Mikäli ryhmäkoko muuttuu 1 tai 2 henkilöllä, ei siitä tarvitse erikseen ilmoittaa. Veloitamme paikalla olevien pelaajien mukaan. Mikäli ryhmäkoko muuttuu radikaalisti ja useamman huoneen varaus muuttuu peliksi yhdessä huoneessa, tulee asiasta ilmoittaa etukäteen.

KUINKA MONTA PELIIN VOI OSALLISTUA?

Huoneesta riippuen ryhmän koko voi olla 2-10 henkilöä yhdessä huoneessa. Tarkasta huoneen ryhmäkoko etukäteen. Mikäli haluat varata useamman huoneen samanaikaisesti, ole meihin yhteydessä. Ryhmäkoot ovat henkilömääräsuosituksia, eli mikäli teitä on vaikkapa yksi henkilö yli suosituksen, kannattaa pirauttaa ja kysyä onnistuuko peli yhdessä huoneessa vai olisiko järkevämpää jakaantua useampaan huoneeseen.

ONKO HUONE PELOTTAVA?

Huoneessa ei tapahdu pelästyttelyä, eikä huoneissamme ole pilkkopimeää. Hämärää ja jännittävää puolestaan saattaa aika ajoin olla. Huoneesta pääsee milloin tahansa pois mikäli peli käy liian jännittäväksi.

MILLOIN PAIKALLE PITÄÄ SAAPUA?

Paikalla tulee olla 10 minuuttia ennen pelin alkua, jotta ehdimme käydä läpi peliohjeet. Pelien välillä on puolen tunnin tauot, joiden aikana siivoamme huoneen uudelleen pelikuntoon.

MITEN TEEN VARAUKSEN?

Löydät varauskalenterimme valikon VARAA-valikon alta. Varauskalenterin kautta varauksia voi tehdä 24 h ennen pelin alkua. Alle 24 h ennen pelin alkua voit tiedustella vapaita vuoroja puhelimitse. Jokaiselle toimipisteellemme on oma numero ja sähköpostiosoite (samalle päivälle tiedustelut puhelimitse).

PALJONKO PELI MAKSAA?

Henkilöhintamme vaihtelevat 20-35 euron välillä riippuen ryhmäkoosta. Löydät ylävalikosta hinnastomme ja meillä käyvät maksuvälineet. Opiskelijoille arkisin ma-to -5 € alennus henkilöhinnasta. Kannattaa etsiä ajankohtaisia tarjouksia myös Facebook-sivuiltamme. :)

AUKIOLOAJAT

Kaikki toimipisteemme ovat auki vain varauksesta eli mikäli haluat tulla käymään paikan päällä vaikkapa lahjakorttiostoksilla, kannattaa soittaa ja tiedustella milloin olemme paikalla.

MITÄ JOS MYÖHÄSTYN VARAAMASTANI PELISTÄ?

Ilmoitathan meille puhelimitse, mikäli olet jumissa ruuhkassa tai ravintolassa venähti. Saatamme joutua vähentämään peliaikaanne, mikäli olette myöhässä, jotta seuraavien ryhmien pelit eivät viivästy.

KAUANKO PELIIN TULEE VARATA AIKAA?

Itse peli kestää 60 minuuttia. Saavuttehan paikalle 10 minuuttia ennen pelin alkua, niin käymme läpi peliohjeet. Pelin jälkeen fiilistelyyn saattaa mennä kymmenisen minuuttia, joten suosittelemme varaamaan pelille aikaa n. tunnin ja 20 minuuttia.

ESTEETTÖMYYS JA PELAAMISTA RAJOITTAVAT TEKIJÄT

Valitettavasti kaikki huoneemme eivät ole esteettömiä. Olethan yhteydessä etukäteen, mikäli jollakulla porukassasi on esimekriksi pyörätuoli. Pyrimme aina järjestämään kaikille mahdollisuuden pelata ja mikäli emme siinä onnistu, suosittelemme mielellämme esteettömiä pakohuoneita lähistöllä.

Huoneissamme on magneettilukkoja, jotka voivat lähietäisyydellä vaikuttaa sydämentahdistimiin. Mikäli ryhmässäsi on henkilö, jolla on tahdistin, kannattaa olla yhteydessä meihin ennen varauksen tekoa.

Huoneissamme on erilaisia valoja ja ääniä. Mikäli porukassasi on epilepsiaa sairastava henkilö, kannattaa meihin olla yhteydessä, jolloin voimme neuvoa mikä huoneistamme sopisi ryhmällenne tai tarvittaessa muokata huoneen valaistusta tai ääniä peliä varten.

Mietityttääkö, voitko pelata, vaikka sinulla olisi jokin fobia? Huoneistamme on mahdollista päästä kesken pelin pois, yleensä tieto tästä rauhoittaa jo kummasti esimerkiksi suljetun paikan kammon suhteen. Huoneissamme saattaa olla hämärää, mutta voimme myös tarjota pimeää pelkääville lisävalaistusta. Mitään pelästyttelyä huoneisiimme ei kuulu. Välillä huoneessa saattaa olla hieman ahtaita tiloja. Jos sinua arveluttaa pärjäätkö fobian kanssa huoneessa, kysy meiltä rohkeasti lisää. Huoneisiin on mahdollista tehdä muutoksia tällaisia tilanteita varten!

KIELLETYT ASIAT HUONEESSA?

Pakohuoneissamme ei saa valo- tai videokuvata eikä käyttää fyysistä voimaa tai omia työkaluja. Pakopelaamisesta ei saa kaikkea irti humaltuneena, emmekä turvallisuussyistä päästä huoneisiimme vahvasti päihtyneitä pelaajia.

ONKO TILOISSA VESSA TAI TARJOILUA?

Toimipisteidemme yhteydessä on WC-tilat, huoneissa vessoja ei ole, mutta tarvittaessa huoneesta pääsee kesken pelin pois. Meillä ei ole tarjoilua, mutta neuvomme mielellämme hyvät jatkopaikat ja oman juoman voi ottaa mukaan.

MAKSUVÄLINEET JA LASKUTUS

Maksuvälineinä meillä käy käteinen (ei yli 100 € setelit), yleisimmät maksukortit ja aika läjä erilaisia virikeseteleitä ja -kortteja. Elämyslahjat.fi- ja lahjat.fi-lahjakortit sekä WayOut-lahjakortit. Kaikki nämä voit tarkastaa Hinnasto-sivulta.

Yrityksille laskutusmahdollisuus (5 € laskutuslisä). Olethan yhteydessä meihin etukäteen, mikäli haluat maksaa laskulla. Tarkastathan myös, että toimitat viimeistään paikan päällä kaikki tarvittavat laskutustiedot viitteineen.

APUA, LAHJAKORTTINI VANHENEE!

Mikäli lahjakorttisi on vanhentumassa ja tarvitsisit sille muutaman päivän lisäaikaa, voit olla yhteydessä siihen toimipisteeseen, johon olet menossa pelaamaan. Jos asiasta on yhteyksissä hyvissä ajoin, ovat mahdollisuudet saada kortille lisäaikaa huomattavasti paremmat. Mikäli lahjakorttisi on päässyt jo vanhentumaan, emme valitettavasti voi sitä ottaa vastaan maksuvälineenä. Mikäli sinulla on elämyslahjat.fi-lahjakortti, joka on vanhenemassa, voit olla yhteydessä suoraan Elämyslahjojen asiakaspalveluun.

LAHJAKORTTI FAQ

Lahjakorttejamme saa ostettua verkkosivuiltamme (ks. päävalikon lahjakortti-osio) ja toimipisteiltämme (olemme varauksesta auki, eli pirautapa etukäteen jos halajat ostaa kortin paikan päältä). Tämän lisäksi Tampereen ja Jyväskylän huoneisiin kortteja saa osoitteesta elämyslahjat.fi.

Lahjakortin voi käyttää osamaksuna peliin. Jos sinulla on esimerkiksi 2 hlön (70€ arvoinen) lahjakortti ja haluatkin tulla pelaamaan 4 hlön porukalla, maksatte lisäksi vain todellisen erotuksen eli 30 euroa.

Virikekorteilla tai -seteleillä ei voi ostaa lahjakortteja.

Lahjakortti on vanhentumassa tai vanhentunut -> katso APUA, lahjakorttini vanhenee -kohta.

Avoin elämyslahjakortti: Avoin elämyslahjat.fi -lahjakortti tulee vaihtaa elämyslahjat.fi-sivustolla meidän lahjakorttiimme ennen peliä.

POLTTARIT

Olemme aina innolla mukana polttariyllätyksissä! Kysy toimipisteeltä lisää, jos haluat järjestää kaverille ikimuistoiset polttarit ja jotakin spesiaalia pelin yhteyteen! Meillä mahdollisuuksia on monia, ja kuulemme mieluusti villeimmätkin ideasi. Helppoja nakkeja ovat mm. esineiden / virvokkeiden tai vaikka kavereiden huoneeseen piilottaminen, sankarin silmät sidottuna huoneeseen vieminen ja yksin pelin aloittaminen (osassa huoneista). Tälläiset pikkubonarit kuuluvat meillä ihan palveluhintaan. Kerro meille, miten haluaisit polttarisankaria ilahduttaa, jäynäyttää tai muistaa, niin katsotaan yhdessä, miten se järjestetään!

PELIT USEAMMASSA HUONEESSA? RATKAISUT ISOILLE RYHMILLE?

Yhdenaikaiset pelit on mahdollista järjestää useammassa huoneessa, kun tiedustelet mahdollisuutta puhelimitse tai meilitse etukäteen. :)

Järjestämme myös minipelejä yritysten omissa tiloissa ja ulkopelejä tilauksesta, eli kysy ihmeessä ratkaisua isommallekin porukalle.

Meillä ei ole tuplahuoneita eli huoneita samalla teemalla kilpailua varten. Meiltä löytyy kuitenkin myös 4-10 hengen suurempia huoneita esimerkiksi pienille yrityksille, joukkueille ja luokille.

"ENTÄ JOS OLLAANKIN IHAN TYHMIÄ?"

Ainoa tyhmä asia, mitä huoneessa voi tehdä on olla ilkeä tiimikavereille tai käyttää eksessiivistä voimaa. Ei tarvitse pelätä, että tiedot eivät riittäisi pelaamiseen, meillä kaikilla on pelille jotakin annettavaa! Pakopelit eivät vaadi erityistaitoja tai -tietoja, oikeastaan ei juuri ihmeempää kuin luku- ja kuuntelutaidot! Ongelmat ovat loogista päättelykykyä vaativia, niitä pystyvät ratkomaan kaikki lapsesta vaariin! Lapset ovat yleensä niitä kaikkein huomiokykyisimpiä pelaajia ja suosittelemmekin aikuisiakin ajattelemaan "lapsellisesti" eli ennakkoluulottomasti. Jos huoneessa tulee jumitilanne, ettekä pääse etenemään, niin pelinvetäjämme jeesaa huippuhyvin vihjein ja peli rullaa taas eteenpäin. Mikäli mietit, millaisella tiimillä huoneessa pärjää parhaiten, osaamme kertoa sen verran, että yleensä parhaiten onnistuvat porukat, joissa on erilaisia ihmisiä. Esimerkiksi 1 lukemisesta pitävä, 1 kuvioita hyvin hahmottava, 1 perusmatikan taitava ja 1 kadonneet tavarat aina löytävä tyyppi muodostaisivat varmasti oikein mainion 4:n hengen tiimin.

MITEN MUUTAN / PERUUTAN VARAUKSENI?

Muutokset ja peruutukset tulee tehdä viimeistään 24 h ennen pelin alkua. Peruuttaminen on ilmaista kun sen tekee vähintään 24 h ennen pelin alkua. Sen jälkeen peruutetuista peleistä perimme varausmaksun 50 €. Mikäli teet muutoksen / peruutuksen alle 24 h ennen pelin alkua, se tulee tehdä puhelimitse. 

Jos haluat muuttaa varauksen ajankohtaa, ole meihin yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse. Nettisivujemme varauskalenterissa muutoksia ei voi tehdä. Ilmoita sähköpostissa ainakin nimesi, huone ja varauksen ajankohta, niin päästään nopeammin etiäpäin!

Henkilömäärän muutoksista ei tarvitse ilmoittaa, mikäli huonemäärä pysyy samana. Huomaathan kuitenkin, että ryhmäkoon muuttuminen voi vaikuttaa henkilöhintaan. Mikäli olette varanneet useamman huoneen, mutta porukka mahtuukin yhteen huoneeseen, tulee siitä ilmoittaa viim. 24 h ennen pelin alkua.

MINULLA ON ALENNUSKOODI, MITEN KÄYTÄN SEN?

Mikäli sinulla on alennuskoodi, syötä se varausta tehdessä varauskalenterin "lisätiedot"-kenttään. Voit lisätä koodin varaukseesi sähköpostitse tai kertomalla voimassaolevan koodin kassalla maksaessasi, mikäli se jää ilmoittamatta varausta tehdessä. :)