Blogi: Tekemistä Jyväskylässä talvella – 9 vinkkiä Jyväskylän talviaktiviteetteihin

Hei jyväskyläläinen tai täällä vieraileva turisti. Tässä meidän vastauksemme ikuisuuskysymykseen: Mitä tehdä Jyväskylässä talvella? Kasasimme sinua varten 9 menovinkkiä, joihin sinun kannattaa tutustua.

1) Vietä riehakas talvipäivä Laajavuoressa Laajavuoren

Hiihtokeskus tarjoaa täydelliset edellytykset mukavaan talvipäivään. 12 laskettelurinnettä, 4 snowparkkia, pienimmille suunnattu lumimaa, 48km hiihtolatua ja after-ski -mahdollisuus eivät voi jättää ketään pakkasesta huolimatta kylmäksi. Laajavuoren hiihtokeskus sijaitsee vain 5 kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta ja sinne on hyvät yhteydet myös bussilla. Hyppää bussiin numero 25 ja olet kymmenessä minuutissa perillä! Laskettelutarvikkeet voit vuokrata paikan päältä.

2) Koe täysin uudenlainen laji: Superfutis

Superfutis on vauhdikas urheilulaji, joka eroaa perinteisestä jalkapalloilusta siten, että pelaajat laittavat päällensä kuplat. Kuplien ansiosta pelaajat voivat taklata toisiaan ilman suurempaa loukkaantumisvaaraa. Tätä lajia voit pelata myös talvisin ulkona, mutta useimmiten aggressiot puretaan liikuntasalissa. Tutustu linkin takaa Superfutikseen tarkemmin ja varaa kuplat käyttöösi!

3) Toivolan Vanha Piha

takaa tunnelmallisen talvipäivän Toivolan Vanha Piha on käsityöläispiha aivan Jyväskylän keskustassa. Käsityöläispiha on hyvin uniikki, sillä se on teemoitettu 1800 -luvun loppupuolen tunnelmaan. Toivolan Vanhalta Pihalta löydät lämminhenkisen Kahvila Muiston, joka tarjoilee aamiaista, lounasta, sunnuntaibrunssia sekä laajaa valikoimaa tuoreita leivonnaisia. Lisäksi pihapiiristä löytyy käsityöläisputiikkeja ja -pajoja sekä Keski-Suomen museon käsityöläismuseot. Toivolan Vanhalle Pihalle on maksuton sisäänpääsy sen aukioloaikoina.

4) Kotakahvilalla muu maailma unohtuu

Pala Lappia Jyväskylän satamassa! Tämä on ehdoton talviaktiviteetti. Istahda tunnelmalliseen kotaan ja nauti kuumaa pannukahvia tai mehua. Kahvin kylkeen suosittelemme perinteistä hillomunkkia tai avotulella grillattua makkaraa. Kotakahvilalta saat vuokrattua myös luistimia, joilla pääset kiertämään Jyväsjärveä luistelurataa pitkin.

Maisema Kotakahvilan ovelta. Kuva: Anttoni Kerkkonen

5) Käy Pandan tehtaanmyymälässä

Tämä on kaikkien herkkusuiden paratiisi! Pandan oma tehtaanmyymälä sijaitsee Vaajakoskella noin 5km päässä Jyväskylästä. Löydät sieltä laajat valikoimat lakua, salmiakkia ja suklaata. Usein tarjolla on myös maistiaisia ja kutkuttavan hyviä tarjouksia.

6) Vieraile Harjulla ja Vesilinnan näkötornissa

Aivan Jyväskylän keskustan tuntumassa sijaitseva mäntymetsäinen Harjun puistoalue on loistava vierailukohde. Harjua kiertää noin 1,6km mittainen pururata. Lisäksi Harjun päältä löydät Vesilinnan näkötornin, jonka huipulla on näköalapaikka, jonne kaikilla on vapaa pääsy. Huipulta Jyväskylä näkyy koko komeudessaan. Samaisesta Vesilinnan näkötornista löydät Ravintola Vesilinnan sekä Keski-Suomen luontomuseon. Lisäksi Harjulla sijaitsevat Neron Portaat ovat todella kauniin näköiset iltavalaistuksessa!

7) Tee uniikkeja löytäjä kirpputoreilta

Jyväskylässä on valtava määrä kirpputoreja. Niillä saat vietettyä parhaimmillaan aikaa tuntikaupalla. Vanhoja esineitä on mukava hypistellä ja välillä joukosta nousee todellisia löytöjä! Osa meidänkin huoneidemme rekvisiitasta on peräisin kirpputoreilta.

8) Käy Jypin pelissä

Jyväskylä on talvella varsinainen kiekkokaupunki ja Jyp näkyy silloin vahvasti Jyväskylän katukuvassa. Käy kokemassa hurrikaanitunnelma Lähitapiola Areenalla ja kannusta Jyp voittoon. Sen jälkeen on hyvä lähteä puimaan jälkipelejä pubikierroksen muodossa. Suosittelemme erityisesti areenan läheistä Cheers urheilubaaria sekä keskustan kuuluisaa MatsiBaria.

9) Testaa älynystyröitäsi Jyväskylän ensimmäisessä huonepakopelissä

Wayoutilla tarjoamme unohtumattomia elämyksiä huonepakopelien muodossa Jyväskylän keskustassa. Kasaa kaveri- tai työporukka, vietä polttarit tai pikkujoulut tai tule perheesi kanssa ratkaisemaan älykkyyttä vaativia tehtäviämme. Voit unohtaa säästä murehtemisen, sillä meidän huoneissamme on hyvä keli niin talvella, kesällä kuin sateellakin! Haluamme varoittaa sinua, että moni jää koukkuun tähän touhuun. Onneksi meiltä löytyy kolme eri huonetta, joten voitte ratkaista vaikka ne kaikki! Toivottavasti listauksestamme oli sinulle apua. Kuten huomaat, Jyväskylässä voi tehdä talvella vaikka mitä. Nyt ei muuta kun suunnittelemaan kivaa talvipäivää!