Blogi: Tampereen suurin Escape room – The Prison!

The Prison tarjoaa Tampereen suurimman Escaper room elämyksen.

Idea suuremmalle ryhmälle suunnatusta pakohuoneesta sai alkunsa, kun viime pikkujoulukaudella saimme paljon pakopelikyselyitä n. 6-10 työntekijän yrityksiltä.

Escape room -pelit ovat olleet suosittu aktiviteetti niin tykypäivillä kuin virkkareissakin – eivätkä suotta, sillä ne ryhmäyttävät, viihdyttävät ja kehittävät tiimityöskentelyä. Pienissä yrityksissä esimerkiksi virkistysjuhlissa ollaan mieluusti yhdessä koko porukalla, mutta pakohuoneisiin yleisesti mahtuu maksimissaan viisi henkeä kerralla. Suomalaisista yrityksistä alle 10 työntekijän yrityksiä on 93,4 % – tähän määrään mahtuu iso liuta 6-10 hengen firmoja. Halusimme vastata tarpeeseen ja meitä kutkutti myös ajatus uudenlaisen pakohuoneen rakentamisesta.

Pakopelejä on etenkin Suomessa pelattu “perinteisesti” 2-5 henkilön ryhmissä, mutta nyt Tampereella tarjolla on peli suuremmille ryhmille, nimittäin uusi huoneemme The Prison on suunniteltu 4-10 hengelle. Tämä tulee ilahduttamaan myös monia polttaripoppoita, koska nyt polttariryhmät voivat lyöttäytyä sankarin kanssa samaan pelihuoneeseen.

Ryhmäkoon muutos ei ole ainoa uudistus The Prisonissa. Pelin kulku poikkeaa myösyleisemmistä 2-5 pelaajan huoneista. The Prison on entistä monisäikeisempi vankilapako, jossa jokainen pelaaja on elintärkeä linkki pakoon pääsyssä ja tiimin kommunikaatio ja yhteispeli ovat entistä enemmän keskiössä, kun ryhmäkoko kasvaa.


Olemme suunnitelleet ja toteuttaneet jo yli 10 erilaista Escape room-peliä, joten alemme jo olla tämän alan konkareita. Isommille ryhmille suunnattu huone tarjosi haasteita suunnitteluun, mutta olimme valmiina ottamaan uuden haasteen vastaan.

Halusimme kehittää myös entistä monipuolisempia, toiminnallisia ja yhteistyötä vaativia tehtäviä ja sitoa ne entistäkin tiiviimmin huoneen teemaan. Tavoitteeksi otimme vaatimattomasti rakentaa Tampereen paras huone – ja Mansessa taso on erittäin kova!

Tätä kirjoittaessa huoneen rakenteet ovat valmiina, tehtävät suunniteltuna ja enää paikoilleen asettaminen on jäljellä. Rakennus kesti tällä erää n. kuukauden päivät, sillä teimme myös toimitilaamme rakenteellisia muutoksia. Täytyy aina varautua myös suunnitelmien muutoksiin, sillä ihan kaikki ideat eivät olekaan toteutuskelpoisia ja se saatetaan huomata vasta rakennusvaiheessa. Lennokkaat ideat ovat yleensä niitä parhaita, mutta tietysti tietyt fyysiset rajoitteet pitää muistaa. Esimerkiksi painovoimaton huone täytyy vielä jättää ö-mappiin (harmi, koska se nousee joka kerta esille, kun uutta huonetta ideoidaan).

Odotamme The Prisonin testipelejä ehkä innokkaammin kuin koskaan, vaikka testaaminen on aina ennenkin ollut meille yksi työn mielenkiintoisimmista osioista. Käyttämällä ensikokijat huoneessa saamme hiottua pelistä timantin ja testipelien ansiosta voimme avajaispäivästä alkaen taata asiakkaillemme erinomaisen laadun ja etenkin ihan älyttömän hauskan elämyksen. Varauskalenteri on avoinna, odotus palkitaan, nyt sitä saa!

Lue lisää ja varaa ryhmällesi uusi ja isompi Room escape -elämys tästä!