Blogi: Pikkujoulut pakohuoneessa?

Miten toimii pakohuonepeli pikkujouluaktiviteettina suuremmille porukoille?

Pikkujoulut lähestyvät vauhdilla! Onko sopiva aktiviteetti vielä hakusessa? Oletkin jo saattanut törmätä pakohuoneisiin tai ehkäpä joku tuttusi on suositellut pakopeliä pikkujouluihin, sillä pelaaminen sopii hyvin monenlaisille ihmistyypeille.

Usein huoneen ryhmäkokosuosituksena on kuitenkin 2-5 hlöä ja haluaisitte tehdä jotakin vaikkapa koko firman porukalla tai ainakin vähän isommassa ryhmässä.

Jos pakopelit eivät ole sinulle entuudestaan tuttu juttu, voit lukea lisää info-osiostamme.

Voitte jakaantua ja kisailla pienempien tiimien kesken eri huoneissa tai pelata jopa 10 hlön porukalla osassa huoneistamme. Joillekin porukoille kisailu sopii paremmin, mutta toisille ryhmähengen kohotus ja koko porukan yhdessäolo on tärkeämpää.

Huomasimme tarpeen 6-10 hlön huoneille pikkujoulukaudella 2016 ja sen jälkeen olemmekin ottaneet kaikilla toimipisteillämme isompia pakohuoneita käyttöön. Suurissa huoneissamme yhteistyön tekeminen nousee pelin tärkeimmäksi elementiksi!

 

Miten pakopelaaminen onnistuu 10 hlön ryhmässä yhdessä huoneessa?

10 hlön huoneemme on suunniteltu alunperinkin isommalle porukalle. Huoneessa on siis useampia polkuja ja osan ajasta ryhmä saattaakin olla jaettuna useampaan tilaan. Koko tiimin on kuitenkin tehtävä yhteistyötä paetakseen!

Kommunikaatio nousee erittäin suureen rooliin isommille ryhmille suunnitelluissa huoneissamme. Jos tiimi toimii hyvin yhteen, on ryhmäkoko suuri etu. Kaikille riittää varmasti tekemistä, jos yhteistyö luistaa. Koko yritys tai vaikkapa työtiimi saa yhteisen kokemuksen ja jatkoilla voidaan pitää jälkipelit koko poppoon kesken. 

Mitkä huoneistamme sopivat isommille ryhmille?

Hyvinkään Prison Break ja Sveitsin Salaisuus sopivat molemmat 2-10 henkilön ryhmille. Tampereella The Prisonista kovimmat pakoajat on toteutettu isoilla ryhmillä (suositus 4-10 hlöä). Jyväskylän Nuclear Disaster haastaa myös 4-10 hengen porukat ja Hangover sopii myös isoille ryhmille (max 8 hlö). Himoksen Uumenissa -pelin voi pelata 2-10 hengen porukalla ja Peurungassa Kekkosen kätkön suositusryhmäkoko on 4-10 hlöä. Voit tutustua huoneisiimme tarkemmin täällä.

 

 

Miksi pakohuone on sopiva aktiviteetti pikkujouluihin?

Pelaaminen ei vaadi erityistaitoja – kuka tahansa voi loistaa huoneessa.

Opitte itsestänne ja toisistanne uusia asioita, peli tiimiyttää.

Pelaaminen ei vaadi fyysistä ponnistelua, eikä varusteita. Pelata voi vaikka pikkumustassa (tosin suosittelemme, että varustuksessasi pystyy liikkumaan jonkin verran, jolloin tutkiminen on helpompaa)

Selkeä kesto – eli muun ohjelman järjestäminen on helppoa. Peli kestää tunnin, yhteensä aktiviteettiin kannattaa varata 1,5 tuntia.

Keskeinen sijainti – Toimipisteemme sijaitsevat keskeisillä sijainneilla, löydät läheltä ruoka- ja jatkopaikan.

Pakohuoneesta riittää puhuttavaa pitkäksi aikaa.

Pelatessa arkiset asiat unohtuvat.

+ 6 hlö / huone -ryhmillä hinta on 20 e / henkilö, eli aktiviteetti on edullinen.

Pakopelaaminen tarjoaa jokaiselle jotakin, sillä tehtävät vaativat monenlaista ongelmanratkaisukykyä.

On hyvin vähän rajoitteita, jotka estävät pakopelaamisen. Esimerkiksi suljetunpaikankammo, sydämentahdistin, raskaanaolo, kuulovamma tai epilepsia eivät useimmiten estä pelaamista. Kysy rohkeasti lisää, jos jokin mahdollinen rajoite mietityttää.